Duurzaamheid en inclusiviteit

Innovaties in de fysieke leefomgeving gaan ook over duurzaamheid, met oog voor het milieu en circulair handelen, bouwen, produceren. Voorafgaand, tijdens en na de InnovatieExpo houden we daarom extra rekening met duurzaamheid én inclusiviteit en proberen we al onze ‘acties’ met betrekking tot de organisatie van dit evenement te overdenken.  
 

Van banner tot tas

We laten onze buitenbanners demonteren door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bieden hen zo een werkplek om te leren en werken. De gedemonteerde banners worden naar een atelier gebracht waar ze een tweede leven, bijvoorbeeld als tas, krijgen voor gebruik in onder andere vluchtelingenkampen. 

 

90% gerecycled

De standbouwers maken de wanden van FSC-gekeurd hout en gaan jaren mee. Zelfs zo lang dat de standbouwer 90% van de projectmaterialen hergebruikt voor toekomstige projecten. Na de levensduur worden de houten wanden afgevoerd en opnieuw verwerkt tot houten platen.  

 

Goede koek

De cateraar op de InnovatieExpo, gebruikt lokale, biologische, Beter Leven en 100% vegetarische producten op het evenement. Ipse de Bruggen is ook aanwezig op het evenement waar zij onder anderen horecapersoneel en een foodtruck inzetten. Dit personeel bestaat uit mensen met een verstandelijke beperking. Zij bakken de koeken ter plekke in de foodtruck en delen deze op het evenement uit.  

 

Meer lezen

Lees in dit document meer over alle duurzaamheids- en inclusiviteitsaspecten die betrekking hebben op de organisatie van de InnovatieExpo 2023.