Praktische informatie

Openingstijden

Donderdag 2 november 2023
08.00 uur - 18.00 uur

Locatie

De locatie voor de InnovatieExpo 2023 is de Van Nelle Fabriek, Van Nelleweg 1, Rotterdam.

Reguliere deelnemers gaan naar binnen via ingang 3.
Voor gasten, sprekers, standhouders en organisatie is er een andere ingang. Val je binnen deze doelgroep? Dan ontvang je hierover bericht.

De Van Nelle Fabriek is goed bereikbaar met de auto en het ov. 

Wij moedigen je aan om met het openbaar vervoer te komen. Om de reis zo soepel mogelijk te laten verlopen zetten wij op de drukste momenten extra shuttlebussen. Op deze pagina lees je meer over de vetreklocaties en -tijden.

Elke 10 minuten vertrekken er bussen vanaf de stations Rotterdam Centraal en Schiedam Centrum. Je stapt na 8 minuten reistijd uit bij de halte Beukelsbrug / Van Nelle Fabriek. Vanaf de halte loop je in 2 minuten naar de Van Nelle Fabriek.

Om de reis zo soepel mogelijk te laten verlopen zetten wij op de drukste momenten extra shuttlebussen in van Rotterdam Centraal naar de Van Nelle Fabriek, om niet meer shuttlebussen dan nodig in te zetten doen wij dit op basis van interesse die is aangeven bij de registratie.

08.00 – 10.30 uur in de ochtend  
Vertreklocatie: Rotterdam Centraal Conradstraat 
Aankomstlocatie: Van Nelle Fabriek  

Het pendelvervoer, verzorgd door Ringelberg, vertrekt vanaf de Conradstraat. Je kunt de bussen herkennen aan een blaadje achter de voorruit met daarop ‘InnovatieExpo’. Op de Conradstraat is een hostes aanwezig, om deelnemers op te vangen, te herkennen aan het logo van InnovatieExpo dat zij omhooghoudt.

16.30 – 18.00 uur in de middag  
Vertreklocatie: Van Nelle Fabriek  
Aankomstlocatie: Rotterdam Centraal  

Het pendelvervoer terug naar Rotterdam Centraal, ook verzorgd door Ringelberg, vertrekt gelijk voor de deur van ingang 3 bij de Van Nelle Fabriek. 

De Van Nelle Fabriek ligt aan de rand van het Rotterdamse stadscentrum, direct aan de A20, afslag Spaanse Polder. Vanaf de snelweg staat de locatie met ANWB-borden aangeduid. Taxi’s kunnen binnen 30 minuten gratis het terrein verlaten.

Wil je meerijden met iemand naar de Van Nelle Fabriek? Dat is mogelijk! Vind een geschikte rit via BlaBlaCar.

Er zijn voldoende parkeerplekken aanwezig op het terrein van de Van Nelle Fabriek. Het is betaald parkeren. Er zijn in totaal 17 openbare laadplekken aanwezig voor elektrische auto’s. Er staan 9 laadpalen (met 18 laadpunten) op P3 en 8 laadpalen (met 16 laadpunten) op P5. Ook zijn er mindervalidenplekken aanwezig in de ‘Fabrieksstraat’ tegenover ingang 2.

Er is een garderobe aanwezig op het evenement, deze vind je bij de hoofdingang. Echter is de ruimte beperkt. Het stallen van bijvoorbeeld koffers is niet toegestaan, ook raden wij aan om persoonlijke items en apparatuur, zoals laptops, zelf bij je te houden.

Alle catering tijdens de InnovatieExpo is vegetarisch. Ook zijn er voldoende veganistische opties. Andere dieetwensen kun je opgeven via het aanmeldformulier, wij houden hier dan rekening mee. Op locatie kun je je melden bij het personeel op de cateringpleinen.

Je mag foto’s en video’s maken voor privégebruik. De organisatie maakt ook foto's en video's tijdens het evenement voor promotionele doeleinden. Mocht je niet in beeld willen komen, geef dit dan aan bij de registratiebalie op het evenement.

Wil je het evenement bijwonen als journalist? Dan kun je jezelf hier aanmelden. We nemen contact met je op om eventuele perstoegang te bevestigen.

De Van Nelle Fabriek is voor iedereen. Daarom nemen wij extra maatregelen om de toegankelijkheid voor mensen met een beperking te verbeteren. Denk hierbij aan aangepaste bewegwijzering en trainingen aan alle medewerkers op de evenementenlocatie. Sinds 2018 voldoet de Van Nelle Fabriek als eerste eventlocatie van Nederland aan toegankelijkheid in de breedste zin van het woord. Het keurmerk is destijds ontvangen via Welkom Toegankelijkheid & Evenementen van Marianne Dijkshoorn. 

Interactieve plattegrond
Op de interactieve plattegrond die wij ontwikkelen voor deelnemers van de InnovatieExpo 2023 staat aangegeven welke maatregelen de organisatie heeft genomen om het evenement toegankelijk te maken. Deze plattegrond is beschikbaar in de app die wij in oktober zullen lanceren. Je ontvangt hierover bericht.

Rolstoeltoegankelijkheid
De Van Nelle Fabriek is rolstoeltoegankelijk. Bij de Tabaks- en Koffiefabriek zijn rolstoeltoegankelijke wc’s. De monumentale deuren zijn een tikje zwaar, daarom staat het personeel altijd klaar om je te helpen.

Verzorgings- of rustruimte
Verwacht je tijdens de InnovatieExpo een rustige plek nodig te hebben? Bijvoorbeeld om te kolven? Laat het ons weten via het aanmeldformulier, dan houden wij hier rekening mee.

Bereikbaarheid via ov
De dichtstbijzijnde halte is helaas niet rolstoeltoegankelijk. Wij raden daarom aan om uit te stappen bij de bushalte ‘Spaanseweg’ of ‘Roel Langerakweg’. Deze haltes liggen iets verder weg, maar zijn wel rolstoeltoegankelijk.

Plaatsen voor hulpmiddelen
Bij het plenaire podium zijn plaatsen waar je gemakkelijk kunt plaatsnemen met een rolstoel of hulphond. De host(es) assisteren hier graag bij.

Assistentiehond
De trouwe viervoeter is natuurlijk toegestaan in de Van Nelle Fabriek. Zorg dat de hond een identificerend dekje draagt. Uiteraard zorgen wij voor een verfrissende bak water.